Köpvillkor

Fullständiga köpvillkor

Kunder som är under 18 år måste ha målsmans tillstånd för att handla på Joraform.se.

Leveranser och avbeställning

Joraform.se (i dessa köpevillkor likställt med Joraform AB) kan leverera till hela Sverige. Leveranser sker i samarbete med DHL. Ditt paket levereras antingen till dörr med DHL Home Delivery eller närmsta utlämningsställe beroende på storlek, vikt och värde.

Vid leverans blir du aviserad via SMS (om du anger ditt mobilnummer i kassan) eller via brev. Ditt paket ligger kvar hos DHLs utlämningsställe i 14 dagar.

Fraktkostnaderna står angivna under respektive produkt i Joraform ABs webbshop.

Vi skickar ditt paket inom 2-5 arbetsdagar, förutsatt att samtliga produkter i din order finns i lager. Leverans kan ta upp till 5 arbetsdagar beroende på ort/område som ordern skickas till.

Joraform AB är betalningsansvarig ifall varan skadas eller kommer bort på väg till dig. Kommer varan bort eller blir skadad om/när du returnerar varan så är det du som är betalningsskyldig. I fall när du som kund anser att leverans dröjer på sådant sätt att du inte längre önskar leverans av beställning, är det ditt ansvar att beställningen avbeställs i enlighet med dessa köpevillkor.

Avbeställning

Avbeställning efter det att beställning blivit expedierad är inte möjlig. I de fall beställning blivit expedierad är kunden skyldig att motta beställningen. Avbeställning är inte giltig förrän kunden fått bekräftelse från Joraform AB antigen per e-post eller telefon. Vid eventuell slutförsäljning till uppgivet pris eller om ett försäljningsobjekt har utgått, kommer vi att kontakta kund för att komma överens om en lösning. Joraform AB meddelar kunden om likvärdigt produkt finns tillgängligt. Vid eventuell leveransförsening kontaktar vi kunden utan dröjsmål. Kunden har vid leveransförsening rätt att häva köpet utan kostnad. Vi fullföljer alla avtal i enlighet med Konsumentköplagen.

Betala med faktura

Faktura skickas till kunden med e-post om någon sådan finns, annars med PostNord.

Betalning ska vara genomförd inom 15 dagar från fakturadatum. Fakturabetalningen är kostnadsfri.

Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 8,50 % + gällande referensränta.

Priser

Alla priser som visas på Joraorm.se inklusive 25 % moms.

Beställning

När du bekräftar din beställning ger du ditt samtycke till att Joraform.se påbörjar fullgörandet av beställningen och blir därmed betalningsskyldig. Genom att du slutför sitt köp lämnar du som kund ditt samtycke till den leveranstid Joraform.se anger i kassan.

Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att Joraform.se lider ekonomisk skada, polisanmäls. Joraform.se reserverar sig för eventuella prisändringar, felaktiga priser och slutförsäljning. Om dylikt är uppenbart felaktigt, kan detta tvinga Joraform.se att häva köpet och återbetala eventuellt inbetalat belopp på bästa sätt. Detta kan utföras när som helst under affärens gång då felaktighet upptäcks. Orsaken till fel skall tydligt redovisas till kunden i samband med köpets hävande.

Reklamationsvillkor

Det är lämpligt att du som kund kontrollerar din vara/varor vid när du tar emot din leverans för att kontrollera att denna är riktig och felfri. När du fått din vara och ser att den inte stämmer med den du beställde, är skadad eller annat fel ska du kontakta Joraform.se. Vid reklamation skall kund kontakta oss via e-post info@joraform.se eller telefon 072-361 44 53. Uppge ordernummer och orsak till reklamationen så återkommer vi till dig inom kort med anvisningar hur du skall returnera varan. Defekta produkter som returneras till Joraform.se bör behandlas som om de vore felfria. Det är vid alla typer av returer ytterst viktigt att produkten förpackas på ett sådant sätt att den inte riskerar att skadas. För privatkonsument gäller konsumentköplagen, vilket innebär att kunden har rätt att få frakten betald vid ett giltigt reklamationsärende. I de fall fel inte kan påvisas utgår en avgift om 100:- + frakt tur och retur. Joraform.se förbehåller sig rätten att ersätta defekt vara med vara av samma modell. Om varan har tagit slut får du tillbaka pengarna. Om en vara är transportskadad skall Joraform.se kontaktas inom skälig tid. Reklamation som sker inom 2 månader från köptillfället räknas alltid som skälig tid. Konsumenten har tre års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen.

Ångerrätt/Öppet köp

Du som kund har rätt att ångra köpet utan att ange något skäl inom 14 dagar från att du har mottagit varan. Vill du utöva ångerrätten ska du skicka in namn och kontaktuppgifter till Joraform.se. Lämna ett klart och tydligt meddelande om ditt beslut att ångra köpet.

För att du ska hinna utöva din ångerrätt i tid räcker det med att du sänder in ditt meddelande om att du tänker utöva ångerrätten innan ångerfristen på 14 dagar gått ut. Vill du som kund utnyttja din ångerrätt skall du kontakta Joraoform.se via e-post info@joraform.se eller telefon 072-361 44 53 för att få en adress att skicka varan till. Efter anmäld ånger ska konsumenten skicka varan till Joraform AB inom 14 dagar. Varan ska vara omonterad/oanvänd. Returfrakten bekostas av konsumenten.

Verkan av utövad ångerrätt

Om du ångrar ditt köp kommer vi att betala tillbaka alla betalningar vi fått från dig avseende produkter och eventuell kostnad för leverans ut till dig (men då räknas inte extra leveranskostnader till följd av att du valt något annat leveranssätt än den billigaste standardleverans vi erbjuder). Kunden betalar för returfrakt.

Om den returnerade produkten är använd har Joraform.se rätt att kräva dig på ersättning för produkten.  Produkter som returneras i nyskick, med originalförpackning återbetalas till fullo.

Återbetalning

Vid giltigt utnyttjande av ångerrätten sker återbetalningen till kund utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att ångra köpet. Dock betalas summan ut tidigast då varan kommit i retur. Vid giltig reklamation sker återbetalningen till kund utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar från och med den dag då vi mottagit den reklamerade varan. Vid avhjälpande av fel eller utbyte av vara i samband med reklamation återbetalas eventuella returfraktkostnader till konsumenten senast 14 dagar efter att vi har mottagit den reklamerade varan. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. I vilket fall som helst kommer återbetalningen inte att kosta dig något.

Ej levererbart paket

I de fall där paket inte hämtas ut på uthämtningsstället av kund eller inte kunnat delats ut på adressen, debiteras vi en avgift för frakt till fram och tillbaka, samt en administrativ avgift. För att täcka upp för denna kostnad samt vår egen hanteringskostnad debiterar vi kunden för närvarande 150 kr per outhämtat paket.

Personuppgifter

Vi hanterar personuppgifter enligt bestämmelserna i PUL (Personuppgiftslagen). När du handlar hos Joraform.se registreras dina uppgifter för att du skall kunna utföra köpet. När du köper en vara av oss godkänner du vårt avtal. Joraform.se behandlar all personlig information konfidentiellt. Dina uppgifter lämnas aldrig ut till annan tredje part. Vi kan använda dina uppgifter för att skicka reklam till dig angående denna butik.

Transportskadat gods

Om en vara från Joraform.se skadas i transport, oavsett om skadan är väl synlig eller dold, skall detta anmälas till Joraform.se inom skälig tid från mottagandet. Det är därför viktigt att du noga granskar ditt paket när det anländer. För att styrka rätten till reklamation gentemot transportbolaget är det viktigt att du sparar det eventuellt skadade emballaget i samma skick som när paketet anlände till dig. Har du möjlighet att fotografera skadan är det till fördel vid reklamationen mot transportbolaget.

Produktinformation

Joraform.se förbehåller sig rätten att justera priser, pris fel, produktinformation, produktbilder och erbjudanden utan notis. De produktbilder och informationstexter som finns tillgängliga återspeglar varan så gott det går. Observera att bilderna på webbplatsen kan skilja sig åt beroende på färginställningar i din dator.

Force Majeure

Joraform.se skall vara befriat från skadestånd och andra påföljder om fullföljandet av avtalet hindras, försvåras eller försenas av någon omständighet utanför vår kontroll. Såsom befriande omständighet skall anses bland annat myndighetsingripande, ny/ändrad lagstiftning, uteblivna tillstånd, krig, brand, översvämning, arbetsmarknadsstörningar, förbud, restriktioner, sabotage, ogynnsamma transport- eller väderleksförhållanden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten. Konsumenten kontaktas utan dröjsmål och informeras om orsaken varför företaget inte kan fullfölja köpavtalet och erbjudas att häva köpet.

Ägandesrättförbehåll

Alla varor förblir Joraform.se egendom tills dess full betalning erlagts.

Tillämplighet

Dessa köpevillkor är tillämpliga där svensk eller annan tillämplig lag inte föreskriver villkor som är i konflikt med dessa. För privatkonsumenter gäller konsumentköplagen samt Distansavtalslagen som även innefattar skydd för säljföretaget. Mer information härom finns på Konsumentverkets hemsida, www.kov.se. Joraform.se ingår inte avtal med kunder som är under 18 år, utan målsmans godkännande.

Tvist

Vid eventuell tvist kommer vi att följa Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Lagval

Alla försök till bedrägerier polisanmäls och Joraform.se förbehåller sig rätten att häva köpet om detta befaras. Tvist enligt dessa villkor ska avgöras enligt svensk lag.

Frågor

Vid frågor kontakta kundtjänst via: info@joraform.se